субота, 19. јун 2010.


Антифа Београд,иза чијег имена стоји анархо синдикална инцијатива АСИ велики је извор лажи у циљу оправдања своје сопствене немоћи и кукавичлука.Уредништво блога издваја њихов текст који је избачен на њихов званичан сајт у јуну 2009. године.

Sinoć, 9. juna 2009, petnaestak neonacista je izvrsilo napad na troje antifasista u centru Beograda, ispred bioskopa "Odeon". Jedna drugarica i dva druga, A.S, M.P. i R.T, aktivni u revolucionarnom i antifasističkom pokretu, koji su se kretali ka Beograđanki napadnuti su s leđa. Na njih je oko petnaest neonacista, među kojima su neki bili maskirani, bacilo veći broj kamenica, od kojih su neke pogodile nase drugove. Iznenadivsi ih, neonacisti su uspeli da drugarici A.S. oduzmu torbu, a da druga R.T. isprskaju suzavcem, dok su fizčki napali i dvoje slučajnih prolaznika. No, nasi drugovi su na napad odgovorili adekvatno, koristeći sve sto im je bilo pri ruci i ukazujući prolaznicima na ono sto se de?ava uspeli su da rasteraju fasistički olos.

Ovaj napad je samo jedna u nizu neonacističkih akcija koje se desavaju poslednjih dana u Beogradu. Primer za to je napad od 1. juna, kada su zrtve verovatno iste organizovane grupe bili nekoliko mladih ljudi koji su se vraćali sa koncerta, od kojih su jednom mladiću fasisti čak razbijali flase o glavu. Sve indicije govore u prilog tome da je u pitanju ekipa koja predstavlja proizvod akcione saradnje registrovane fasističke organizacije Obraz i ilegealne neonacističke grupe Nacionalni stroj, odnosno "Krv i Čast", koja kao svoj pravni paravan koristi udruzenje građana Novi Srpski Program. To se de?ava u sklopu organizovane kampanje kojom fasističke grupe pokusavaju da zastrase građane Beograda, vrseći napade na sve one koji im izgledaju kao aktivni antifasisti.

Nedopustivo je da danas u Srbiji neko trazi uzore u nacistima iz vremena Drugog svetskog rata. Nećemo tolerisati delovanje neonacističkih grupa u nasem gradu! Nećemo pasivno posmatrati napade ovih rasističkih izroda na antifasiste, rome kao i na sve druge neduzne građane koji u njihovim očima izgledaju nepodobno. Nacistički banditi neće proći nekaznjeno! U skladu sa nasim slobodarskim tradicijama pruzićemo im organizovan otpor. Uvereni smo da će celokupno drustvo dati jasan odgovor na njihove poku?aje zastrasivanja i zauzimanja ulica. Ulice pripadaju narodu, a ne fasističkim bandama.



АНТИФА? ХА ХА ХА

Нема коментара:

Постави коментар